Revista care te menține sănătos

Știri

Francezii si americanii sunt cei mai deprimati oameni din lume

10 august 2011
Share

Persoanele care traiesc in tarile dezvoltate au o predispozitie mult mai mare de a suferi de stari depresive, arata un studiu realizat de American BMC Medical Journal si sponsorizat de Organizatia Mondiala a Sanatatii.

Rezultatele au fost obtinute in urma efectuarii unui chestionar pe un esantion de 90.000 de persoane din 18 tari, si arata ca 1 din 5 persoane din Franta sau America vor suferi cel putin un episod de depresie pe parcursul vietii.

Astfel, rata ridicata a depresiilor, de 20%, se regaseste in Franta si Statele Unite, in timp ce la polul opus se afla China si Japonia, cu rate de depresie de aproximativ 6,5%.

Exista totusi anumite discrepante in studiu, din cauza varietatii de raspunsuri pe care diferite culturi le dau referitor la perceptia depresiilor.

„In tarile dezvoltate, oamenii sunt obisnuiti sa auda si sa discute deschis despre acest subiect. La tarile sarace nu este cazul de asa ceva”, explica un cercetator francez.

Text: Paula Rotaru

Sursa: www.businessinsider.com

 

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.