Revista care te menține sănătos

Știri

A fost inventat cardul care depisteaza infectia cu virusul HIV

9 august 2011
Share

Avand marimea unui card obisnuit, noul dispozitiv mChip are posibilitatea de a va testa sangele si de a va oferi un raspuns eficient in doar 15 minute.

Inventia apartine profesorului Samuel Sia, cercetator in cadrul Universitatii Columbia din New York, iar costurile necesare fabricarii acestui test de depistare HIV nu depasesc 1 dolar.

Inaintea lansarii pe piata, au fost efectuate teste cu ajutorul unui prototip care a demonstrat o precizie de 95% in cazul infectiilor cu virusul HIV si o acuratete a rezultatelor de 75% in cazul sifilisului.

Procedura similara testelor de sarcina

Cardul este format din zece zone de detectie prin care trece sangele, iar rezultatele pozitive sau negative sunt oferite intr-o anumita culoare, procedura similara testelor de sarcina.

„Scopul nostru este sa cream o serie de teste accesibile pacientilor din orice colt al lumii, astfel incat sa nu fie obligati sa mearga la o clinica pentru a face un test de sange, dupa care sa fie nevoiti sa astepte zile intregi rezultatele analizelor”, sustine inventatorul cardului.

Text: Paula Rotaru

Sursa: www.dailymail.co.uk

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.