Revista care te menține sănătos

Știri

Primul anticorp care ataca subtipurile virusului gripal A

8 august 2011
Share

Oamenii de stiinta de la Institutul de Cercetare Medicala Mill Hill din Elvetia au descoperit recent un anticorp care ar putea participa la crearea unui nou vaccin antigripal care sa ofere protectie pe o perioada indelungata, comparativ cu metodele actuale de vaccinare, necesare in fiecare an.

FI6 este noul anticorp descoperit, iar scopul acestuia este de a ataca grupele 1 si 2 ale virusului gripal de tip A, inclusiv A(H1N1) ce cauzeaza gripa porcina. Noul vaccin ar putea fi lansat pe piata in urmatorii 5 ani, iar medicii care au efectuat studiul sunt foarte optimisti in privinta rezultatelor obtinute.

Experimentul a constat in evaluarea a peste 100.000 de celule albe din sangele a 8 voluntari, iar anticorpul-minune a fost gasit in organismul unuia dintre participanti. Dupa izolarea anticorpului, acesta a fost injectat in corpul unor soareci infectati cu virusul gripei porcine, in doze letale.

In urma analizelor, s-a descoperit ca vaccinul este complet eficient impotriva infectiei, animalele vindecandu-se la scurt timp dupa vaccinare.

Majoritatea vaccinurilor existente la ora actuala tintesc doar o anumita tulpina a virusului, facandu-l imun la anumite medicamente pe parcursul timpului, insa noul anticorp tinteste o proteina ce se gaseste in toate tipurile de virus A, numita hemaglutinina.

Coordonatorul studiului considera ca FI6 reprezinta primul si singurul anticorp care tinteste toate subtipurile cunoscute ale virusului A, nemaifiind necesar vaccinul antigripal anual.

Text: Paula Rotaru

Sursa: http://www.bbc.co.uk

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.