Revista care te menține sănătos

Știri

Violenta in familie duce la deteriorarea sanatatii mintale

4 august 2011
Share

Persoanele, in special femeile, care au suferit agresiuni fizice sau sexuale in familie au mai multe sanse de a dezvolta o tulburare psihica la un moment dat, arata un studiu.

Cercetatorii de la Universitatea New South Wales din Sydney au analizat datele medicale de la un esantion reprezentativ la nivel national de femei din Australia, cu varste intre 16 si 85 de ani.

Peste 50% dintre femeile agresate sufera de afectiuni psihice

In urma studiului, s-a constatat ca la peste jumatate dintre femeile cu istoric de abuz (57%) au existat, la un moment dat, episoade depresive, tulburari bipolare, stres posttraumatic, abuz de medicamente sau stari de anxietate (inclusiv atacuri de panica si tulburari obsesiv-compulsive), comparativ cu doar 28% dintre femeile care nu au trait astfel de experiente.

De asemenea, in randul femeilor care au fost expuse la cel putin trei tipuri de violenta, rata tulburarilor mintale si a consumului excesiv de medicamente a crescut la 89%.

Desi exista si alti factori care pot duce la deteriorarea starii psihice, cum ar fi statutul socio-economic si istoricul familial, autorul studiului considera ca episoadele de violenta in familie, dar si alte tipuri de agresiune aparute foarte devreme in viata unei persoane pot avea efecte resimtite abia dupa cativa ani.

Text: Paula Rotaru

Sursa: www.news.health.com

#tags   \   ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.