Revista care te menține sănătos

Știri

1-8 august, Saptamana Mondiala a Alaptarii

3 august 2011
Share

In perioada 1-8 august se desfasoara „Saptamana Mondiala a Alaptarii”, marcata pentru prima data si in Romania. In acest an, sloganul evenimentului este „Vorbeste cu mine! – Alaptarea, o experienta a timpului, a locului si a comunicarii”.

Acest proiect isi propune sublinierea importantei comunicarii si a mijloacelor moderne de transmitere a informatiei pentru educare.

Evenimentul a debutat cu o masa rotunda organizata sub egida Presedintelui Camerei Deputatilor, alaturi de Reprezentanta UNICEF, tema fiind „Alaptarea – de la comunicare la actiune”. In urma discutiilor, s-a stabilit ca este nevoie de un cadru legislativ care sa protejeze alaptarea si de campanii de informare pe toate canalele media. De asemenea, vor fi desfasurate programe de formare pentru cadrele medicale in contextual in care alaptarea incepe inca din perioada prenatala, apoi in maternitate si continua in comunitate (medicul de familie, familia, prietenii, locul de munca etc.). Se va lua in calcul eliberarea laptelui praf si a medicamentelor care opresc alaptarea numai pe baza unei retete medicale.

Alaptarea reduce riscurile aparitiei numeroaselor infectii (meningite, infectii respiratorii, digestive, urinare) si asigura copilului o dezvoltare emotionala armonioasa.

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.