Revista care te menține sănătos

Știri

Testul care iti dezvaluie din timp daca vei fi afectat de Alzheimer

19 iulie 2011
Share

 

O noua metoda de depistare a simptomelor care ar putea ascunde evolutia bolii Alzheimer ar putea fi valabila in viitorul apropiat. Cercetatorii de la Universitatea Tehnica din Munchen au dezvoltat un test care foloseste lichidul cefalorahidian pentru a depista din timp eventualele anomalii care pot duce la aparitia bolii Alzheimer.

Testul respectiv a constat in prelevarea de probe de lichid, in special din zone care inconjoara creierul si maduva spinarii, de la 58 de persoane care sufereau de insuficienta renala usoara cognitiva, o tulburare de memorie ce evolueaza deseori spre Alzheimer. Trei ani mai tarziu, 21 de persoane din grup au fost diagnosticate cu Alzheimer.

„Testele efectuate pe lichidul respectiv au indicat niveluri de 3 ori mai mari, decat media normala, a unei proteine numita beta-amyloid, considerata precursoarea aparitiei acestei afectiuni. Pentru a asigura o estimare corecta de 80% a diagnosticului, medicii au adaugat in lichidul analizat o proteina numita tau“, dupa cum relateaza rapoartele prezentate in revista Neurology.

In prezent, metodele utilizate pentru scanarea creierului in cautarea unor eventuale anomalii care pot fi usor trecute cu vederea, sunt extrem de costisitoare si dureaza foarte mult pana se ajunge la un rezultat.

Aceasta ultima descoperire ar putea ajuta foarte mult in prescrierea de tratamente in stadii initiale ale bolii Alzheimer, atunci cand acestea sunt mult mai eficiente si, in acelasi timp, un astfel de test ii poate pregati pe oameni, atat fizic cat si psihic, cu privire la viitorul care ii asteapta.

Text: Paula Rotaru

Sursa: http://www.dailymail.co.uk/health/article-2007074/Spine-fluid-test-spot-signs-Alzheimers-giving-future-sufferers-time-prepare.html

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.