Revista care te menține sănătos

Știri

Fundatia Regina Maria a deschis prima policlinica gratuita din Bucuresti

19 iulie 2011
Share

In Bucuresti exista peste 2.400 de persoane fara adapost, declarate, iar aproximativ 100.000 de oameni nu beneficiaza de asigurari medicale. Cu toate acestea, nu a existat pana acum o policlinica sociala care sa acopere aceasta nevoie reala.

Fundatia Regina Maria, infiintata de dr. Wargha Enayati si de sotia sa, Mitra Enayati, in luna august a anului 2010, cu sprijinul Retetei private de sanatate Regina Maria, au inaugurat prima policlinica gratuita din Bucuresti. Scopul Fundatiei Regina Maria este acela de a oferi servicii medicale celor nevoiasi, facilitand accesul la un minim de ingrijire medicala prin intermediul unei policlinici gratuite.

Cu sprijinul Primariei Generale a Municipiului Bucuresti, Fundatia pune la dispozitia societatii romanesti cunostintele medicale de care dispune si personal medical voluntar pentru a ajuta categoriile defavorizate.

„Primaria va sustine intotdeauna astfel de proiecte in care obiectivul este ajutorul celor care au mare nevoie de servicii medicale. Este o initiativa care merita tot respectul meu si, sper, un model de urmat pentru cei care pot face astfel de gesturi sociale. Pe viitor, cu sprijinul financiar al celor interesati sa dea o mana de ajutor persoanelor fara posibilitati, vom incerca sa mai deschidem 2-3 astfel de centre de prim-ajutor in diverse locatii din Capitala“, a declarat dr. Sorin Oprescu, Primarul Capitalei.

Policlinica sociala Regina Maria va functiona de luni pana vineri intre orele 9.00 si 17.00 si va oferi cele mai accesate servicii medicale precum: laborator, medicina interna, microchirurgie, oftalmologie, dermatologie, cardiologie, ecografie sau stomatologie.

Toate consultatiile se vor face pe baza de programare. Pentru a beneficia de asistenta medicala gratuita, persoanele neasigurate trebuie doar sa vina cu buletinul la sediul policlinicii.

„Pe langa serviciile medicale, aici se acorda si ajutor psihologic celor care au nevoie, dar se dau si haine noi, spre exemplu, pentru cei care traiesc pe strazi“, a declarat Cristina Rusu, reprezentant al policlinicii.

Policlinica, localizata in Str. Dristor, nr. 81-88, Sector 3 (Rondul Baba Novac), va functiona cu o echipa de medici permanenti dar si cu ajutorul multor voluntari – medici, cadre medicale si personal auxiliar.

„O policlinica creata special pentru a veni in ajutorul persoanelor defavorizate social este visul meu si al sotiei mele de foarte multa vreme. Implicarea intr-o cauza prin care ii ajutam pe cei mai putin norocosi decat noi trebuie privita ca lucrul cel mai important pe care il putem face in viata noastra, pentru ca ajutorul pe care il oferim altor persoane ne va aduce , in final, cea mai mare multumire sufleteasca“, a declarat dr. Wargha Enayati, cofondator al Fundatiei Regina Maria.

 

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.