Revista care te menține sănătos

Știri

Vaccinul care ar putea reda vederea

29 iunie 2011
Share

Chirurgii si oftalmologii britanici au pus bazele unui nou vaccin care poate vindeca orbirea si poate preveni pierderea vederii. Injectia va costa aproximativ 2.000 de lire sterline. Cercetatorii spera ca in urma acestui tratament injectabil pe baza de steroizi, care elibereaza un medicament cu proprietati antiinflamatoare in apropiere de retina, sute de mii de oameni care si-au pierdut vederea sa poata fi astfel salvati.

De asemenea, vaccinul revolutionar va preveni atat pierderea vederii, cat si cauzele care duc la aparitia orbirii, si anume diabetul zaharat si degenerescenta maculara legata de varsta. „Este o descoperire extraordinara care poate fi utilizata pentru prevenirea si tratarea unei game largi de probleme de vedere. Rezultatele obtinute in urma testelor sunt uimitoare”, a declarat Shafiq Rehman, specialist in cadrul Clinicii de Oftalmologie Yorkshire din Bradford.

Tratamentul este disponibil in prezent doar in cazuri particulare si trebuie sa primeasca avizul Institutului National pentru Excelenta Clinica si a Departamentului de Sanatate si Medicamente.

Text: Paula Rotaru

Sursa: www.themedguru.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.