Revista care te menține sănătos

Știri

Mancarea de tip fast-food creste in mod necontrolat apetitul

29 iunie 2011
Share

In urma unui studiu realizat de catre Centrul de Excelenta in Diabet si Obezitate din cadrul Universitatii Washington din Seattle, cercetatorii au descoperit legatura dintre pofta necontrolata de a manca tot timpul si alimentele de tip fast-food. Se pare ca aceste alimente, pline de grasimi daunatoare organismului, sunt responsabile de distrugerea celulelor din creier care controleaza greutatea corpului, ceea ce duce la obezitate, sustin cercetatorii.

Experimentul care a dus la aceste concluzii a constat in consumarea alimentelor „tipic americane”, cum sunt hamburgerii, cartofii prajiti, dulciurile si sucurile acidulate de catre un grup de persoane. Dupa doar 3 zile, s-a constatat un aport dublu de calorii, precum si o inflamatie la nivelul hipotalamusului, parte a creierului ce contine neuroni, cu rol de reglare a apetitului. Aceasta inflamatie a disparut la cateva zile, insa a revenit dupa 4 saptamani. De asemenea, a fost observata o reactie a tesutului cerebral la aceasta inflamatie, numita glioza, proces care poate fi interpretat ca un raspuns de protectie a creierului. Oamenii de stiinta nu pot afirma clar daca acest tip de leziune este permanenta insa, cu siguranta, aceasta contribuie la cresterea in greutate.

Text: Paula Rotaru

Sursa: www.dailymail.co.uk

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.