Revista care te menține sănătos

Știri

Testosteronul poate imbunatati memoria femeilor la menopauza

29 iunie 2011
Share

Testosteronul, cunoscut mai ales ca hormonul sexual masculin, joaca un rol important si pentru sanatatea femeilor, chiar daca acestea detin doar o zecime din nivelurile constatate la barbati. Un studiu realizat de cercetatorii australieni arata ca terapia cu testosteron poate incetini declinul cognitiv la femeile trecute de menopauza. Pentru a evalua efectul testosteronului asupra performantelor cognitive, specialistii au comparat un grup format din 30 de femei, care nu au luat niciun tratament, cu un grup de 9 femei (cu varste intre 47 si 60 de ani), care au folosit un spray cu testosteron pe o perioada de 6 luni.

Dupa 26 de saptamani de monitorizare, expertii nu au observat nicio diferenta in grupul de control, in timp ce grupul care a primit tratament cu testosteron a prezentat o imbunatatire de proportii in rationamentul verbal si cognitiv.

„Aceste rezultate ofera o potentiala terapie, in conditiile in care in momentul de fata nu exista asa ceva, pentru a stopa declinul cognitiv la femeile trecute de menopauza. In acelasi timp, testosteronul poate juca un rol de protectie impotriva dementei”, a declarat autoarea studiului, dr. Sonia Davidson, Universitatea Monash din Melbourne, Australia.

Text: Paula Rotaru

Sursa: www.themedguru.com

#tags   \  
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.