Revista care te menține sănătos

Știri

Plasturele care va scapa de alergia la alune, disponibil in 2015

1 iunie 2011
Share

Aproximativ 500.000 de copii si adulti sufera de alergii si se confrunta zilnic cu un pericol mare de deces din cauza acestor reactii extrem de violente care au loc odata cu expunerea la alune. Cercetatorii au dezvoltat pentru acestia un plasture revolutionar care ar putea elimina treptat aceasta alergie. Descoperirea a fost facuta de doi medici pediatri din Franta, iar studiile de siguranta au inceput sa fie efectuate in Europa si Statele Unite, existand speranta lansarii pe piata in termen de 3-4 ani.

„Avem in vedere faptul ca plasturele sa poata fi purtat zilnic, timp de mai multi ani, astfel scazand lent procentul de severitate al expunerii accidentale la alune”, a declarat unul dintre cei doi inventatori francezi, dr. Pierre-Henri Benhamou. Dispozitivul-minune elibereaza doze de ulei de alune o data la cateva minute, scopul fiind acela de a educa organismul astfel incat sa nu mai reactioneze exagerat la expunerea la alune. Pacientii alergici sunt foarte sensibili la tratament. In aceste conditii, vindecarea prin metodele utilizate in cazul „febrei fanului” sunt mult prea periculoase. In prezent, se fac studii pentru a se stabili doza si timpul necesare pentru ca acest dispozitiv sa poata fi purtat. Cei doi medici sunt de parere ca, dupa aproximativ un an de la purtarea patch-ului, pacientii se pot vindeca de acele reactii severe si de pericolul alergiei la alune.

Text: Paula Rotaru

Sursa: www.telegraph.co.uk

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.