Revista care te menține sănătos

Știri

Vaccinul care ar putea prelungi viata bolnavilor de cancer pancreatic

18 aprilie 2011
Share

Doar 3 din 100 de pacienti care sufera de cancer pancreatic supravietuiesc bolii mai mult de 5 ani. In acest sens, cercetatorii de la Cancer Research UK sprijina testarea unui vaccin revolutionar ce promite, din pacate insa, nu prevenirea acestei forme de cancer, ci prelungirea sperantei de viata a bolnavului de cancer pancreatic.

Peste 1.000 de bolnavi si-au dat acordul pentru a testa acest vaccin in spitalele din Marea Britanie. De obicei, asociat cu prevenirea infectiilor, acest tip de vaccin reprezinta o abordare inovativa a oamenilor de stiinta care spera ca, prin intermediul injectiei, sistemul imunitar sa fie indeajuns de rezistent pentru a lupta contra cancerului. Elementul ce sta la baza acestui vaccin consta in mici sectiuni de enzima, numita telomeraza, gazduita de cele mai multe ori de celulele canceroase, prin prezenta careia se inmultesc nestingherite.Tinta acestui vaccin este de a stimula sistemul imunitar sa recunoasca enzima respectiva care stagneaza pe suprafata celulelor canceroase.

Ultimele rezultate care vor infirma sau confirma eficacitatea acestui vaccin vor fi disponibile peste un an.

Text: Paula Rotaru

Sursa: www.bbc.co.uk

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.