Revista care te menține sănătos

Știri

Vitamina C imbunatateste si restabileste sanatatea gingiilor

15 aprilie 2011
Share

Gingiile primesc de cele mai multe ori o atentie semnificativ scazuta atunci cand vorbim de ingrijirea orala. Deseori, afectiunile gingivale sunt un semn al suferintelor cardiace, motiv pentru care nu ar trebui sa ignoram atentia cuvenita ingrijirii gingivale. Potrivit unui studiu recent, vitamina C este un excelent ajutor in cazul persoanelor care sufera de probleme cu gingiile.

Deteriorarea sanatatii gingivale este, de cele mai multe ori, rezultatul scorbutului, mai exact a deficitului de vitamina C din organism.

Studiul, efectuat in America, arata ca adultii care nu includ in alimentatie suficienta vitamina C au mai multe sanse de a dezvolta boli ale gingiilor.

 

Cercetatorii au monitorizat peste 12.000 de adulti si au descoperit ca cei care consuma mai putin de 60 mg vitamina C/zi sunt mult mai susceptibili de a dezvolta boli gingivale decat cei care consuma cel putin 180 mg vitamina C/zi. Efectele benefice ale vitaminei C asupra sanatatii gingiilor sunt legate de proprietatile sale antioxidante si capacitatea acesteia de a ajuta la construirea tesutului conjunctiv din organism.

Sursele naturale de vitamina C, cum ar fi citricele, capsunile, ardeiul rosu, mango, kiwi, sunt cele mai benefice pentru organism, insa exista si suplimente care ii pot ajuta pe cei cu deficiente de vitamina C sa beneficieze de efectele sale.

Text: Paula Rotaru

Sursa: www.naturalnews.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.