Revista care te menține sănătos

Știri

BPOC 360˚, primul program de crestere a aderentei la tratament

8 aprilie 2011
Share

Asociatia „Aer Pur” a lansat „BPOC 360˚”, primul program de crestere a aderentei la tratament in bronhopneumopatia obstructiva cronica (BPOC). Prin acest program, pacientului i se va aminti lunar, prin intermediul unui mesaj text trimis pe telefonul mobil, despre necesitatea reinnoirii prescriptiei medicamentoase recomandata de medic BPOC. Odata la 3 luni, i se va aminti pacientului si despre necesitatea efectuarii unui control al functiei pulmonare, printr-o spirometrie, prin prezentarea la medicul specialist.

„Incercam, in acest fel, sa contribuim, printr-o metoda simpla, la eficientizarea

managementului BPOC, stiut fiind ca, principala cauza de esec terapeutic in aceasta

boala este lipsa de aderenta la tratamentul recomandat (Protocolul National de

Management al bronhopneumopatiei obstructive cronice – GLOBO, 2010)”, a declarat

Prof. Dr. Florin Mihaltan, vicepresedinte si membru fondator al „Aer Pur” Romania. Acesta a mai adaugat: „Pacientii cu BPOC vin, isi iau medicatia, stiu ca trebuie sa vina in mod regulat, insa de multe ori dispar. Simptomele reapar, poate aparea o infectie si alte simptome care induc medicul in eroare. Incercam sa corectam aceasta realitate printr-un serviciu extrem de simplu – un SMS gratuit, cu 5 zile inainte de finalul lunii, trimis pacientului cu BPOC, in care i se reaminteste ca trebuie sa-si reinnoiasca prescriptia pentru medicatia de intretinere, si un alt SMS, trimis o data la 3 luni, prin care pacientului i se aminteste ca e momentul sa mearga la medicul specialist care il are in evidenta, pentru verificarea functiei pulmonare, prin spirometrie”.

Bronhopneumopatia obstructiva cronica (BPOC) este o boala cauzata in principal de fumat, afectand peste 210 milioane de persoane din lume, dintre care doar jumatate sunt diagnosticate si tratate corespunzator. In Romania exista aproximativ 1 milion de pacienti cu BPOC, dintre care doar 80.000-100.000 sunt luati in evidenta medicilor si doar jumatate dintre acestia urmeaza un tratament permanent.

Medicii pneumologi care doresc sa intre in programul „BPOC 360˚” trebuie sa acceseze aplicatia www.bpoc360.ro sau www.desprebpoc.ro, unde pot gasi toate informatiile necesare.

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.