Revista care te menține sănătos

Știri

Uleiul de sofranel tine glicemia sub control

7 aprilie 2011
Share

Suplimentarea in dieta a uleiului de sofranel (doze moderate) poate ajuta la imbunatatirea sensibilitatii la insulina, scade presiunea sangelui, reduce aparitia inflamatiilor si, nu in cele din urma, previne riscul aparitiei bolilor cardiace, dezvaluie un studiu recent din America.

Cercetatorii de la Universitatea Ohio State au observat o imbunatatire considerabila in randul persoanelor obeze si al femeilor la menopauza diagnosticate cu diabet tip II, carora li s-au administrat aproximativ 30 g (o lingurita si jumatate) de ulei de sofranel, importanta sursa de acizi grasi Omega-6, pe o perioada de 16 saptamani. Desi studii despre efectele benefice ale uleiului de sofranel au fost efectuate inca din 2009, cercetatorii prezentului studiu s-au concentrat pe rezultatele pe care le-ar putea avea uleiul de sofranel asupra persoanelor care sufera de diabet zaharat tip II. In urma analizelor, s-a ajuns la concluzia ca suplimentarea dietei cu ulei de sofranel creste sensibilitatea la insulina cu 2,7%, scade nivelul de HbA1C (indicator care masoara excesul de glucoza din sange) cu 64%, de asemenea si proteina C reactiva (marker ideal al inflamatiei) cu 17,5% si creste indicele de colesterol „bun” cu pana la 14 procente.

„Cunoastem de mult timp efectele benefice ale uleiurilor polinesaturate in prevenirea bolilor cardiovasculare, iar aceste studii ne ajuta sa descoperim noi remedii in alte aspecte ale sindromului metabolic, inclusiv controlul glicemic”, a declarat Martha Belury, coordonatorul studiului.

Text: Paula Rotaru

Sursa: http://www.naturalnews.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.