Revista care te menține sănătos

Știri

A sti sau a nu fi. Tu stii sa acorzi primul ajutor?

25 martie 2011
Share

Crucea Rosie deruleaza incepand cu acest an un proiect sub sloganul “A sti sau a nu fi” care vizeaza dezvoltarea unui sistem de prim ajutor in Romania, in conformitate cu standardele europene. Prin acest proiect, se doreste atragerea atentiei populatiei privind importanta dobandirii de cunostinte despre primul ajutor.

Zi de zi se intampla accidente de tot felul, iar daca din nefericire ne trezim implicati intr-un astfel de eveniment este foarte important sa stim cum sa reactionam. “Pericolele si accidentele nu tin cont de varsta sau statut social, de accea este esential sa putem si sa stim cum sa le facem fata, iar programul Crucii Rosii chiar asta ne invata”, a declarat Mihaela Geoana, Presedinte al Societatii nationale de Crucea Rosie.

Initiativei s-au alaturat numeroase vedete  care au urmat si ele cursurile de prim ajutor si care au demonstrat in cadrul unui eveniment ce au invatat in acest domeniu, toti declarandu-se incantati ca au ales sa faca aceste cursuri care, spun ei, sunt extrem de utile. Astfel, Cabral a resuscitat un “pacient” (un manechin special pentru aceste cursuri) in stop cardio-respirator, Amalia Enache a intervenit in cazul unei hemoragii, iar Dana Rogoz ne-a aratat care este pozitia laterala de siguranta in care trebuie sa asezam o persoana accidentata. Primul ajutor este foarte important si poate salva vieti, asa ca daca va doriti sa stiti cum trebuie sa reactionati in situatii in care viata dumneavoastra sau a celorlalti este pusa in pericol, puteti urma cursurile propuse de Crucea Rosie.

Crucea Rosie strange ajutoare pentru victimele tsunami-ului din Japonia. Puteti dona si dumneavoastra 2 EURO daca trimiteti SMS la 879 sau prin apel in reteau Romtelecom la numerele:0900900012, pentru 2 EURO si 0900900010, pentru 10 EURO.

Text: Bianca Badescu

20110324-GolinHarris-Crucea-Rosie-Ramada-ca-006

20110324-GolinHarris-Crucea-Rosie-Ramada-ca-008

20110324-GolinHarris-Crucea-Rosie-Ramada-ca-011

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.