Revista care te menține sănătos

Știri

Cancerul de colon, prevenit prin exercitii fizice

1 martie 2011
Share

Potrivit unui studiu realizat de catre un grup de cercetatori de la Universitatea de Medicina din Washinghton, exercitiile fizice scad mortalitatea cauzata de cancerul de colon. Studiul a inclus peste 150.000 de persoane, femei si barbati. Pe parcursul a 15 ani, cercetatorii au analizat nivelurile fizice ale voluntarilor si au constatat ca persoanele care fac constant exercitii fizice, pe o perioada de cel putin 10 ani, vor prezenta un risc semnificativ scazut de a dezvolta cancer de colon.

Pe langa prevenirea acestui tip de cancer, exercitiile fizice pot scadea atat riscul bolilor cardiovasculare, cat si aparitia diabetului.

Cancerul de colon reprezinta una dintre cele mai des intalnite afectiuni moderne. Acesta nu tine cont de varsta ori sex si este, de cele mai multe ori, o boala care nu dispune de prea multe tratamente sau care nu poate fi invinsa pe termen scurt. Predispozitia genetica, alimentatia nesanatoasa de tip fast-food, dar si lipsa miscarii, pot duce negresit la aparitia acestei boli.
O dieta echilibrata bazata pe fibre, fara condimente in exces si consumarea a minimum 2 litri de apa/zi, in combinatie cu un regim de viata activ, pot preveni aceasta afectiune. De asemenea, trebuie efectuate examene periodice la medicul gastroenterolog, in special dupa 40-50 de ani, deoarece cancerul de colon prezinta simptome relativ tardiv, iar supravietuirea depinde in principal de stadiul in care boala a fost diagnosticata.

Sursa: webmd.com
Text: Paula Rotaru

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.