Revista care te menține sănătos

Știri

„Informatia. Cancerul. Viata!”, campanie de prevenire a cancerului

28 februarie 2011
Share

Campania de promovare a unui stil de viata sanatos, prevenirea riscului de imbolnavire si constientizarea necesitatii controalelor medicale regulate, „Informatia.

Cancerul. Viata!”, este organizata de Patronatul Medicinei Integrative in cadrul proiectului „Retea multiregionala pentru terapie integrativa, consiliere si reintegrare sociala a persoanelor diagnosticate cu cancer”.

Aceasta actiune si-a propus sensibilizarea societatii civile, referitor la problematica reintegrarii sociale a persoanelor diagnosticate cu cancer si informarea publicului larg asupra metodelor de prevenire a cancerului si promovarea stilului de viata sanatos. In cadrul evenimentului au fost prezentate activitatile si rezultatele campaniei de sensibilizare initiate in prima etapa a proiectului, precum si actiunile de informare ce vor avea loc in cea de-a doua etapa a proiectului.

„Prin campania de teasing initiata la inceputul acestui an, ne-am straduit sa atragem atentia publicului larg asupra unei boli considerate necrutatoare dar care, descoperita la timp, este vindecabila in foarte multe cazuri. Informatia este vitala pentru a atenua prejudecatile si a corecta imaginea eronata despre aceasta maladie” a declarat Liviu Mandler, presedinte Patronatul Medicinei Integrative. De asemenea, acesta a adaugat: „Controlul periodic si stilul sanatos de viata pot reduce semnificativ riscul dezvoltarii unor forme grave de cancer si pot spori sansele de vindecare, dar pentru asta trebuie sa cunoastem principalele simptome ale bolii. Asa cum sprijinul familiei si reintegrarea in societate a persoanelor diagnosticate cu cancer sunt esentiale pentru un nivel decent de calitate a vietii pe durata tratamentului”

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.