Revista care te menține sănătos

Știri

Festin Romanesc – Unirea-n bucate

19 ianuarie 2011
Share

21-23 ianuarie 2011, intrarea libera

La Muzeul National al Taranului Roman, SC Sonimpex Serv Com SRL, producatoarea magiunului de prune Topoloveni, organizeaza sarbatoarea Unirii Mici cu bucate traditionale. Timp de trei zile, intre 21 si 23 ianuarie, producatori din Tara Romaneasca si Moldova, cele doua provincii care in 1859 au format Romania, va vor incanta cu arome autentice romanesti.

Sarmale din carne de curcan si din carne de gasca in foi de varza si in foi de vita de vie, fasole cu carnati afumati, paine si specialitati de panificatie, produse din carne de porc din rasa Mangalita (fara colesterol), suc de mere proaspat stors, branzeturi si specialitati din lapte, palinca, prajituri maramuresene, dulceturi fara zahar, miere de albine si produse de apicultura ecologice, cozonac de casa, zacusca si magiun de Topoloveni.

La „Restaurantul Hanul Ancutei” veti putea degusta preparate dupa retete de la sfarsit de secol XIX. Surpriza targului va fi prajitura „Ocaua Mare”. Avem si invitati speciali din Olanda si Italia, care vor aduce branzeturi traditionale si alte specialitati. Pentru fiecare vom folosi ocaua mare pentru calitatea produselor, astfel incat cei prezenti in targ sa poata achizitiona produse sanatoase, naturale, la preturi de producator.

Curtea interioara a Muzeului National al Taranului Roman este rezervata mestesugarilor de la care puteti cumpara produse din lemn, bijuterii, obiecte de ceramica, produse din piele, obiecte vestimentare si de decoratiuni interioare. 

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.