Revista care te menține sănătos

Știri

In lume, 1 copil moare de pneumonie la fiecare 20 de secunde 2

2 decembrie 2010
Share

In lume, 1 copil moare de pneumonie la fiecare 20 de secunde, in contextul in care in fiecare an, din ce in ce mai multi copii sunt victimele acestei boli. Multe decese ar putea fi evitate daca parintii, principalul factor de decizie cand vine vorba de sanatatea copiilor, ar fi mai informati. In incercarea de a preveni moartea a milioane de copii din intreaga lume, ziua de 12 noiembrie a fost desemnata Ziua Mondiala Impotriva Pneumoniei (World Pneumonia Day). Organizatii si companii din toata lumea s-au alaturat cauzei si o sustin prin demersuri vizibile.

In Romania, Societatea Romana de Pneumologie, Societatea Romana de Pediatrie, Spitalul Clinic de Copii „Grigore Alexandrescu”, alaturi de compania Pfizer, sustin activ Ziua Mondiala Impotriva Pneumoniei prin actiuni menite sa informeze si sa educe continuu familiile in vederea unui comportament preventiv cand vine vorba de sanatatea copiilor.

Ziua Mondiala Impotriva Pneumoniei este o initiativa globala care isi propune sa educe si sa informeze parintii din intreaga lume cu privire la faptul ca pneumonia, boala care provoaca cele mai multe decese in randul copiilor pana in 5 ani, poate fi prevenita.

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.