Revista care te menține sănătos

Știri

Progrese in domeniul implanturilor de retina

2 decembrie 2010
Share

O echipa de medici germani a anuntat progrese in domeniul implanturilor electronice de retina. Acestea ajuta la restabilirea perceptiei vizuale la pacientii care au orbit, ca urmare a unei boli ereditare a retinei. In timpul acestui studiu, acest dispozitiv a fost implantat la trei pacienti. Acestia, dotati cu acest nou dispozitiv, numit uneori retina artificiala, au putut zari forme si obiecte, unul putandu-se chiar deplasa singur. De asemenea, pacientul a recunoscut litere si le-a folosit ca sa formeze cuvinte.

Acest dispozitiv, spre deosebire de celelalte, nu are nevoie de o camera externa, reprezentand un real progres in domeniul protezelor electronice vizuale, subliniaza Academia Britanica de Stiinte, Royal Society. Cu timpul, ar putea schimba viata a 200.000 de persoane din toata lumea, care au orbit din cauza unei degenerescente ereditare a retinei, numita retinita pigmentara.

Sursa: www.dailymail.co.uk

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.