Revista care te menține sănătos

Știri

Experienta specialistilor oftalmologi romani, model international de succes

24 noiembrie 2010
Share

Turcia a gazduit recent la Istanbul conferinta internationala „Calitatea în chirurgia cataractei si chirurgia refractivă. O schimbare de paradigma”, care a reunit aproximativ 400 de specialisti din 12 tari ale lumii cu mare traditie în domeniul oftalmologiei, printre care Franta, Germania, Italia, Marea Britanie, Spania, Turcia, Rusia, SUA, precum si Romania. Tara noastra a fost reprezentata de dr. Ozana Moraru, medic specialist în cadrul clinicii Oculus, care a prezentat doua lucrari de referinta pentru contributia practicii romanesti la dezvoltarea chirurgiei oftalmologice mondiale.

Prima lucrare, intitulata „Experienta proprie in implantarea Sunt-ului Ex-Press in operatia de glaucom”, a inclus prezentarea unor video-operatii complexe. Acestea au presupus rezolvarea a trei afectiuni oculare – cataracta cu astigmatism mare si glaucom avansat – intr-o singura operatie combinata, accentul fiind pus pe folosirea unui implant in operatia de glaucom, tehnologie de ultima ora la nivel mondial.

In cadrul conferintei de la Istanbul au fost abordate si teme legate de managementul clinicilor oftalmologice, atat in tarile dezvoltate, cat si in cele in curs de dezvoltare, precum si de identificarea unor modalitati practice pentru a permite accesul persoanelor cu venituri mici la servicii oftalmologice de calitate.

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.