Revista care te menține sănătos

Știri

Necesitatea investirii in serviciile sociale

10 noiembrie 2010
Share

Asociatia pentru Apararea Drepturilor Omului (APADOR) si Asociatia Romana Anti-Sida (ARAS) au implementat un raport cu tema ,,Durabilitate si continuitate in serviciile sociale’’, lansat pe data de 4 octombrie 2010. Acesta a analizat modul in care autoritatile publice locale (consilii judetene si municipale) au aplicat normele in vigoare referitoare la acordarea de sprijin  financiar persoanelor vulnerabile (persoanelor cu HIV, consumatorilor de droguri, oamenilor cu o situatie sociala precara si celor fara adapost).

Organizatiile non-guvernamentale (ONG) se afla in pericol de disparitie din cauza insuficientei finantarii din partea institutiilor publice romanesti. APADOR si ARAS se ocupa cu identificarea problemelor grupurilor vulnerabile, dar si cu informarea autoritatilor asupra nevoilor acestora. Serviciile oferite constau in acordarea unei consilieri psiho-sociale persoanelor cu HIV, consumatorilor de droguri, oamenilor cu o situatie sociala precara si celor fara adapost. Raportul in cauza a avut la baza realizarea unor chestionare adresate institutiilor publice cu atributii fata de indivizii dezavantajati. Primirea fondurilor ar ajuta la crearea unor conditii de viata decente, la eliminarea discriminarii prin integrarea persoanelor cu deficiente in societate. Contributia institutiilor publice se poate face sub forma acordarii subventiilor, finantarilor nerambursabile, parteneriatelor.

Prin urmare, proiectul s-a constituit sub forma unei evaluari care sa ilustreze importanta ONG-urilor in viata oamenilor si a motivului pentru care acestea  necesita finantare.

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.