Revista care te menține sănătos

Știri

Evolutia psoriazisului poate fi controlata prin tratamente ultramoderne gratuite

28 octombrie 2010
Share

Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS) a numit o Comisie de experti in psoriazisul mediu si sever, care are misiunea de a organiza un Registru National al bolnavilor de psoriazis, de a imbunatati ghidul terapeutic al acestei boli si de a facilita accesul pacientilor la medicamente ultramoderne printr-un program special de tratament. Costurile unui astfel de tratament, care pentru o persoana sunt de 1.000 de euro/ luna, sunt acoperite de CNAS si nu exista limitari in ceea ce priveste numarul de pacienti care pot aplica pentru tratament.

Psoriazisul este o boala de piele cronica, necontagioasa, ce afecteaza 2% din populatie, adica aproape 440.000 de romani. Dintre aceste persoane, 80% prezinta pe piele sau pe scalp pete rosii mai mari sau mai mici acoperite de scuame albe, 50% au si o afectare a unghiilor si degetelor, iar 30% prezinta afectare articulara, care poate duce la limitarea miscarii si activitatii curente. Data de 29 octombrie a fost aleasa la nivel international ca Ziua Mondiala a Psoriazisului pentru a atrage atentia publicului asupra nevoii pacientilor de sprijin social si de ajutor medical. Prin tratarea bolii la timp se previne deteriorarea treptata a pielii, unghiilor si articulatiilor si se poate impiedica evolutia invalidanta spre artrita.

 

“Ziua Mondiala a Psoriazisului este dedicata educatiei publicului in privinta aceastei boli. Invatand despre starea bolii sale, pacientul isi poate imbunatati calitatea vietii, cei din jur descopera ca nu exista niciun pericol in preajma unui bolnav cu psoriazis, iar increderea in stiinta medicala aduce beneficii in viata personala a acestor pacienti” adauga Dr. Mihaela Leventer, membru al grupului de experti in psoriazis ales de CNAS.

#tags   \  
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.