Revista care te menține sănătos

Știri

1 din 3 romani sufera de afectiuni cardiovasculare, ca urmare a colesterolului marit

20 iulie 2010
Share

Peste 30% din populatia Romaniei sufera de hipertensiune arteriala si diabet zaharat ca efect al colesterolului marit si aproximativ 40% sunt hipertensivi, arata studiul national CARDIO-ZONE coordonat de Prof. Dr. Mircea Cinteza. 2 din 3 romani mor din cauza afectiunilor cardiovasculare. Toate efectele nocive ale unui colesterol crescut asupra organismului, pot fi ameliorate sau combatute prin consumul de acizi grasi esentiali. Cei mai importanti sunt acizii grasi omega 3, care se gasesc in uleiul de peste si in suplimentele nutritive pe baza de Omega 3.

„Nivelul ridicat de colesterol este responsabil pentru atacurile cardiovasculare, de ateroscleroza, litiaza biliara si multe alte afectiuni.

In prezent, exista o serie de tratatmente naturiste aflate la indemana pacientilor, cu rezulate benefice asupra organismului afectat de un nivel ridicat al colesterolului.”, a declarat Dr. Dan Dimitriu Medic Specialist Medicina Interna CMU. 

 


Colesterolul poate fi impartit in „colesterol bun” – HDL, care protejeaza vasele de sange si „colesterol rau” – LDL care se depune pe peretii vaselor de sange, ingreunand circulatia. Studiile de specialitate au aratat ca acizii Omega 3 din uleiul de somon au proprietatea de a creste nivelul de HDL si de a scadea nivelul „colesterolului rau”, micsorand, astfel, riscul de imbolnavire cardiovasculara. Organismul nu poate sintetiza acizii grasi omega 3, care sunt indispensabili pentru functionarea sa normala. In aceste conditii, singurul mod de a beneficia de efectele lor curative este sa apelam la suplimentul alimentar.

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.