Revista care te menține sănătos

Știri

Prima eliberare de grefa de sange placentar din Romania

2 iulie 2010
Share

Cord Blood Center, prima banca de celule stem din Romania, anunta o premiera absoluta In domeniul „family banking-ului” si In Intreaga lume medicala de la noi din tara: prima eliberare de grefa de sange placentar pe plan national.

Pentru prima oara de la deschiderea primei banci de celule stem In Romania, in 2006, viata unui copil va putea fi salvata: Vlad Andrei Decu din Calarasi (5 ani), care sufera In prezent de talasemie majora, o boala de sange transmisa ereditar.

Grefa de sange placentar poate fi folosita In tratarea a peste 70 de boli de sange maligne si non-maligne. Sangele placentar este folosit ca grefa pentru transplant din anul 1988 (cand s-a efectuat primul transplant cu o grefa din sange placentar la un copil cu anemie Fanconi). Pana In prezent, la nivel mondial, s-au efectuat peste 20.000 de transplanturi cu grefe de celule stem din sangele placentar.

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.