Revista care te menține sănătos

Știri

Dulciurile cresc riscul de cancer pancreatic

2 iulie 2010
Share

Cercetatorii de la Institutul de Cercetare Farmacologica „Mario Negri” din Milano au observat, in urma unui studiu, ca persoanele care consuma dulciuri in exces, dar si alte alimente care cresc nivelul zaharului in sange, prezinta un risc marit de a dezvolta cancer pancreatic.

In cadrul studiului au fost monitorizati 1.000 de italieni atat diagnosticati cu aceasta forma de cancer, cat si perfect sanatosi. Cercetatorii italieni sustin ca persoanele care urmeaza diete cu un indice glicemic mare sunt predispuse cu 78% mai mult la acest tip de cancer. In urma studiului s-a demonstrat ca, desi nu exista o legatura clara intre cantitatea de carbohidrati consumata si imbolnavirea pancreasului, atunci cand voluntarii consumau produse cu un continut foarte ridicat de zahar, miere sau alti indulcitori, crestea si riscul dezvoltarii acestei maladii. Specialistii sustin ca exista totusi o solutie. Consumul fructelor proaspete diminueaza riscul de cancer pancreatic.

Sursa: www.sciencedaily.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.