Revista care te mentine sanatos

Intreaba expertul

Steliana Iftenie, 22 ani, Iasi

6 septembrie 2011
Share

Ce trebuie evitat in timpul sarcinii ca alimente? Am 22 ani, sunt la prima sarcina si sunt bombardata cu informatii contradictorii.

In cazul dumneavoastra, de evitat ar fi:

• Alcoolul, care duce la aparitia unui sindrom al alcoolismului fetal grav, cu malformatii cardiace, modificari ale fetei, retard mental. Alcoolul traverseaza cu usurinta placenta si se gaseste in circulatia fetala in concentratie egala cu cea din sangele matern;

• Cofeina. Nu beti mai mult de o cana de cafea normala dimineata. Eventual, inca o cana sau doua dar, obligatoriu, cafea fara cofeina;

• Fumatul. Ideal este sa nu fumati deloc in timpul sarcinii;

• Alimentele care baloneaza, precum si cele excesiv de grase trebuie, de asemenea, eliminate din alimentatia zilnica;

• Dulciurile, mai ales cele rafinate, nu sunt recomandate in exces. Ramane ca dumneavoastra sa invingeti poftele care se manifesta in aceasta perioada.

Nota pentru articolul «Steliana Iftenie, 22 ani, Iasi»:4.50/ 5 (2 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate