Revista care te mentine sanatos

Intreaba expertul

Stelian Ionescu, 63 ani, Brasov

13 noiembrie 2011
Share

Artroza este o problema grava de sanatate? Se poate face ceva cu adevarat eficient?

Artroza este o afectiune care face parte din grupul reumatismelor degenerative. Este una dintre cele mai comune boli cronice si, totodata, cea mai des intalnita afectiune a aparatului locomotor. Frecventa artrozelor creste cu varsta. Dupa 35 de ani, circa 50% din populatie prezinta leziuni artrozice, iar dupa 55 de ani, peste 80% din populatie. Artroza este raspandita mai ales in zona temperata si apare la ambele sexe, cu o usoara predominanta la femei. Se menifesta clinic prin durere, impotenta functionala, cu reducerea dureroasa a miscarilor, avand ca substrat anatomopatologic distrugerea cartilajului. Practic, atunci cand va doare o articulatie, este bine sa luati un medicament de durere si, eventual, unul de combatere a inflamatiei, si sa aplicati si sa masati usor locul cu un gel antiinflamator, de 3-4 ori pe zi. Daca este nevoie, prezentati-va la medic. Acesta va prescrie un tratament mult mai complex, in functie de cauza durerii articulare. De exemplu, sunt binevenite infiltratiile intraarticulare cu corticosteroizi care elimina durerea pentru cel putin urmatoarele 3 luni sau infiltratiile cu substante vascoelastice care impiedica evolutia progresiva a procesului degenerativ intraarticular.

Dr. Alin Popescu,

Medic primar medicina sportiva,

[email protected]

Nota pentru articolul «Stelian Ionescu, 63 ani, Brasov»:2.00/ 5 (2 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate