Revista care te mentine sanatos

Intreaba expertul

Stela Francu, 34 ani, Tulcea

27 aprilie 2012
Share

Ce este si cum se trateaza cel mai bine diabetul insipid?

Diabetul insipid este o afectiune cauzata de secretia insuficienta a hormonului antidiuretic (vasopresina), secundar unei afectiuni localizate la nivelul hipotalamusului sau hipofizei. Acest lucru se traduce prin imposibilitatea  rinichilor de a concentra urina, cu pierderi urinare excesive de 5 pana la 8 litri (poliurie) si senzatie de sete greu de controlat (polidipsie). Tratamentul acestei afectiuni consta in inlocuirea hormonului lipsa cu unul de sinteza (desmopresina). Calea de administrare este orala, injectabila sau sub forma de pulverizari nazale. Chiar daca in acest fel se realizeaza o scadere a pierderilor urinare de apa si rinichiul este capabil sa concentreze urina, medicul are obligatia sa investigheze daca patologia hipotalamica sau hipofizara cauzatoare (de exemplu, o posibila tumora) poate fi remediata.

Nota pentru articolul «Stela Francu, 34 ani, Tulcea»:2.50/ 5 (2 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate