Revista care te menține sănătos

Știri

Sportul in sarcina ajuta in dezvoltarea copilului

4 mai 2009
Share

Un nou studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea de Medicina si Biostiinte din Kansas, USA, a aratat ca efectuarea exercitiilor fizice moderate pe perioada sarcinii ajuta in procesul de dezvoltare al copilului. Studiul a fost realizat pe un esantion format din femei insarcinate cu varste intre 20 si 35 de ani. Acestea au fost impartite in doua grupuri: cele care efectuau aproximativ 30 de minute de exercitii fizice, de trei ori pe saptamana si cele care nu realizau activitati sportive regulat. Cercetatorii au studiat apoi rezultatele obtinute, pentru a vedea daca activitatea fizica a mamei produce beneficii cardiovasculare la copil sau daca imbunatateste calitatea respiratiei acestuia. Principala concluzie formulata in urma studiului a fost ca exercitiile mamei, influentand respiratia copilului, ajuta in dezvoltarea sistemului nervos al acestuia. Sursa: http://www.nlm.nih.gov

Un nou studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea de Medicina si Biostiinte din Kansas, USA, a aratat ca efectuarea exercitiilor fizice moderate pe perioada sarcinii ajuta in procesul de dezvoltare al copilului.
Studiul a fost realizat pe un esantion format din femei insarcinate cu varste intre 20 si 35 de ani. Acestea au fost impartite in doua grupuri: cele care efectuau aproximativ 30 de minute de exercitii fizice, de trei ori pe saptamana si cele care nu realizau activitati sportive regulat. Cercetatorii au studiat apoi rezultatele obtinute, pentru a vedea daca activitatea fizica a mamei produce beneficii cardiovasculare la copil sau daca imbunatateste calitatea respiratiei acestuia. Principala concluzie formulata in urma studiului a fost ca exercitiile mamei, influentand respiratia copilului, ajuta in dezvoltarea sistemului nervos al acestuia.

Sursa: http://www.nlm.nih.gov

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.