Revista care te mentine sanatos

Intreaba expertul

Sindromul de ovar polichistic trebuie neaparat tratat?

2 aprilie 2013
Share

Daniela Istratescu, 29 ani, Iasi

Sindromul de ovar polichistic poate fi definit ca un dezechilibru hormonal care influenteaza in mod negativ ovulatia si, implicit, fertilitatea oricarei femei. In practica, acest lucru se traduce prin prezenta ciclurilor neregulate (pot lipsi si luni de zile).

Dezechilibrul hormonal se caracterizeaza prin productia in exces a hormonilor masculini, motiv pentru care femeile cu ovar polichistic prezinta semne de hiperandrogenism: hirsutism (pilozitate excesiva), acnee si ten seboreic.

Dozandu-se testosteronul, se poate demonstra excesul de androgeni. Sindromul de ovar polichistic trebuie obligatoriu tratat. Tratamentul este, de regula, de lunga durata si presupune reglarea menstruatiei (preparate cu estrogeni si progesteron), ameliorarea dezechilibrelor metabolice si scaderea in greutate. De asemenea, excesul de par si acneea pot fi ameliorate cu ajutorul diverselor preparate recomandate de endocrinolog si dermatolog.

Dr. Alin Popescu

Medic primar medicina sportiva

[email protected]

Nota pentru articolul «Sindromul de ovar polichistic trebuie neaparat tratat?»:3.50/ 5 (2 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate