Revista care te mentine sanatos

Intreaba expertul

Silvia State, 38 ani, Timisoara

marti, 20 martie 2012
Share

Ce trebuie  facut in cazul in care copilul nou-nascut are greutatea mai mare decat cea normala? Trebuie sa ne ingrijoram?

Greutatea mai mare a nou-nascutului nu poate fi practic prevenita si nu este de obicei grava, asa ca nu aveti motive de ingrijorare. Supraponderalul este totusi expus unor riscuri, insa el va fi urmarit imediat dupa nastere in maternitate de catre medicul specialist neonatolog, iar parintii vor supraveghea mai departe la domiciliu alimentatia acestuia. In multe dintre cazuri, desi este supraponderal, copilul poate refuza sa manance. Riscurile care pot aparea dupa nastere sunt:

  • Suferinta fetala acuta;
  • Hemoragiile meningo-cerebrale;
  • Paralizia plexului brachial, paralizia faciala;
  • Detresa respiratorie;
  • Hiperinsulinismul, care se manifesta prin hipoglicemie.

Din cauza posibilitatii aparitiei acestor patologii, copilul supraponderal va trebui supravegheat indeaproape. Ca sa raspund intrebarii dumneavoastra, nu trebuie sa va ingrijorati, dar trebuie sa il supravegheati!

 

Nota pentru articolul «Silvia State, 38 ani, Timisoara»:2.00/ 5 (2 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate