Revista care te menține sănătos

Dicționar medical

Sibutramina

13 decembrie 2010
Share

Sibutramina: substanta activa a medicamentelor de slabit, care inhiba apetitul alimentar.

Sibutramina este un inhibitor neurotransmitator, derivat din amfetamina, care reduce asimilarea de serotonina (cu 53%), norepinefrina (cu 54%) si dopamina (cu 16%), crescand nivelul acestor substante in sinapsele neurale si inducand senzatia de satietate. Deci, sibutramina ajuta la pierderea in greutate prin cresterea cantitatii de noradrenalina si serotonina – neurotransmitatori care actioneaza la nivelul creierului – inducand, astfe, senzatia de satietate.

Reactii adverse: irascibilitate, probleme de ritm cardiac si lipsa poftei de mancare.

Atentie!
Persoanele cu afectiuni renale, hepatice sau respiratorii vor urma un tratament cu medicamente ce contin sibutramina numai sub stricta supraveghere a medicului.
Se interzice folosirea acestor medicament de catre copii, femei insarcinate, persoane care alapteaza, persoane care au fost diagnosticate cu afectiuni psihiatrice, glaucom, boli coronariene, hipertiroidie, anorexie nervoasa si bulimie nervoasa.

Amfetamina este o amina, sub forma de lichid incolor, cu efect stimulator asupra sistemului nervos central si a celui periferic, ameliorand starea de oboseala si producand o stare de bine. Abuzul de amfetamine este insotit de reactii emotionale si somatice (hipertensiune arteriala, frisoane, greata si voma). Manifestarile supradozarii acute constau in agitatie, confuzie, halucinatii, stare de panica, tulburari cardiovasculare (aritmii, hipertensiune) si tulburari digestive (greata, varsaturi, diaree, crampe abdominale).

Nota pentru articolul «Sibutramina»:5.00/ 5 (2 voturi)