Revista care te menține sănătos

Știri

Sforaitul in perioada sarcinii, risc de preeclampsie

1 octombrie 2012
Share

Femeile care incep sa sforaie pe perioada sarcinii prezinta un risc marit de a dezvolta complicatii serioase, potrivit unei cercetari realizate de catre Universitatea din Michigan. Analiza s-a realizat pe aproximativ 1.700 de femei si a descoperit ca mai mult de un sfert dintre ele au inceput sa sfoarie pe perioada sarcinii.

Acest lucru dubleaza riscul hipertensiunii arteriale la femeile care sforaie comparativ cu femeile care nu sforaie.

Netratate, astfel de complicatii din timpul sarcinii pot duce la aparitia preeclampsiei, caracterizata prin aparitia hipertensiunii arteriale si prezenta proteinelor in urina. Hipertensiunea arteriala din timpul sarcinii poate mari riscul nasterii premature. Important este faptul ca femeile gravide pot fi tratate utilizandu-se metoda presiunii pozitive continue in caile respiratorii. Acest lucru implica un aparat purtat in timpul somnului, care foloseste presiunea aerului pentru a mentine caile respiratorii deschise. Tulburarile hipertensive reprezinta o cauza la nivel global in ceea ce priveste decesele in randul nou-nascutilor.

Femeile gravide ar trebui intrebate daca au probleme precum sforaitul, pentru a depista astfel principalele riscuri.

Ruxandra Raica

Sursa: www.dailymail.co.uk

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.