Revista care te menține sănătos

Știri

Semne care indica prezenta stresului

8 februarie 2012
Share

Banii, serviciul, copiii, problemele personale, toate acestea duc la aparitia stresului, iar organismul trage, de obicei, anumite semnale de alarma. Stresul poate lasa in urma sa daune fizice si mentale si, desi organismul uman incearca sa restabileasca un echilibru, acest lucru nu functioneaza intotdeauna.

Semnalele de care spuneam, prin care organismul atentioneaza, ar trebui sa va dea de gandit si sa va determine sa priviti lucrurile dintr-un alt unghi.

Iata cateva dintre ele:

1.      Pierderea controlului. Daca simtiti ca va pierdeti usor cu firea, ca tipati la colegii de serviciu sau la membrii familiei, acest lucru inseamna ca stresul constant v-a epuizat, slabindu-va nervii.

2.      Insomniile. Gandurile si sentimentul de anxietate sunt motivele pentru care ramaneti treji toata noaptea. Acest proces este grav afectat de nivelul ridicat de cortizol, care se presupune ca ar trebui sa fie scazut pe parcursul noptii.

3.      Eczemele si urticaria. Excesul de cortizol din organism stimuleaza eliberarea histaminelor. Astfel, va puteti trezi cu urticarie sau eczeme, lucru ce poate cauza mancarime timp de cateva saptamani.

4.      Transpiratia excesiva. Atunci cand sunteti stresat, ritmul cardiac si tensiunea arteriala cresc si, astfel, veti transpira excesiv.

5.      Aparitia frecventa a infectiilor. Cand organismul este in alerta maxima, sistemul imunitar scade si va puteti imbolnavi mult mai usor, suferind tot felul de infectii.

6.      Vederea incetosata. Exista mai multe cauze ale vederii incetosate, iar una dintre ele, precum hipertensiunea arteriala, este agravata de stres. Vederea incetosata poate fi cauzata si de migrene care, la randul lor, sunt adesea cauzate de stres.

Ruxandra Raica

Sursa: www.health.24.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.