Revista care te mentine sanatos

Intreaba expertul

Se poate scadea in greutate mai repede daca se scoate din alimentatie carnea?

27 septembrie 2012
Share

Silviana Ionescu, 22 ani, Bucuresti 

Carnea si produsele din carne nu sunt cele de care trebuie sa ne temem atunci cand tinem dieta.

De cele mai multe ori, cei care renunta la carne ajung sa consume intr-o maniera compensatoare o cantitate mai mare de calorii, deoarece senzatia de foame este mai pronuntata (carnea fiind un aliment satios). O alimentatie bazata pe carne slaba (pui, curcan, peste), legume, fructe si produse lactate, cu un procent scazut in grasime, fara a face insa excese, nu afecteaza silueta in mod negativ.

Cu alte cuvinte, nu carnea este cea care trebuie eliminata din dieta zilnica (pentru o scadere armonioasa in greutate), ci dulciurile, painea, pastele si produsele de patiserie. Si nu in ultimul rand, cei care renunta la carne trebuie sa inteleaga ca aceasta este o sursa importanta de fier si vitamina B12, substante de care organismul are nevoie.

Dr. Alin Popescu,

Medic primar medicina sportiva

[email protected]

Nota pentru articolul «Se poate scadea in greutate mai repede daca se scoate din alimentatie carnea?»:3.00/ 5 (2 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate