Revista care te menține sănătos

Sănătatea bărbatului

Tenul barbatilor – rutina de ingrijire

4 septembrie 2013
Share

Majoritatea barbatilor sunt de parere ca prea mult timp dedicat ingrijirii pielii ar fi sinonim cu lipsa de virilitate. Cel putin aceasta este explicatia pe care dermatologii o dau faptului ca barbatilor nu le place sa piarda timpul cu ingrijirea pielii. Si totusi, o rutina de ingrijire a tenului la barbati ar trebui sa existe, pentru ca acesta nu este pus la adapost de trecerea timpului si de agresiunile factorilor externi.

Descoperiti care sunt caracteristicile pielii barbatilor, motivele pentru care ar trebui sa fie preocupati de ingrijirea pielii si recomandari privind rutina de ingrijire.

 

Barbati vs femei… o chestiune de hormoni

Identice ca structura, pielea barbatului este, totusi, diferita de cea a femeilor prin natura sa. Totul are loc la nivel hormonal. La barbat, hormonii androgeni dominati de testosteron dirijeaza sistemul hormonal. Testosteronul se afla la originea unei productii insemnate de sebum. Acesta este motivul pentru care pielea barbatilor este mai grasa decat cea a femeilor si, drept consecinta, este mai predispusa la afectiuni precum acnee, cosuri, comedoane, seboree.

 

Si pielea barbatilor trebuie protejata

Pielea barbatilor este agresata de factorii de mediu in aceeasi masura in care este si pielea doamnelor. In plus, barbieritul deterioreaza filmul hidrolipidic, a carei menire este aceea de a proteja pielea, si provoaca taieturi si iritatii. Pielea este astfel sensibilizata, deshidratata si iritata. Acesta este principalul motiv pentru care domnii ar trebui sa acorde atentia cuvenita ingrijirii constante a tenului.

Folositi cu incredere si fara niciun fel de retinere produsele adaptate fiziologiei masculine. Este vorba despre produse hidratante, protectoare, bogate in calciu, magneziu, siliciu si minerale diverse care stimuleaza regenerarea celulara si protejeaza pielea calmand iritatiile. Modul lor de actiune este adaptat functionarii specifice pielii masculine. Penetrarea substantelor active se face prin intermediul glandelor sebacee, care se afla in stransa legatura cu microcirculatia sangelui.

 

Ritualuri de ingrijire pentru pielea domnilor

Dermatologii recomanda o curatare a pielii de doua ori pe zi, dimineata si seara. Optati pentru produse de curatare bogate in principii active care nu va vor agresa pielea. Folositi de doua ori pe zi o crema hidratanta ce reface filmul hidrolipidic al pielii si va servi drept scut impotriva agresiunilor factorilor de mediu. De asemenea, este recomandat sa aplicati un produs hidratant de fiecare data cand va radeti, deoarece barbieritul deterioreaza filmul lipidic al obrajilor si al barbiei.

 

 

Text: Oana Anghel

Sursa: E-sante.fr

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.