Revista care te mentine sanatos

Intreaba expertul

S. Teodorescu, 27 ani, Bucuresti

joi, 21 iulie 2011
Share

De cateva luni, eu si prietenul meu incercam sa scapam de o infectie cu Candida. Am urmat numeroase tratamente, rezultatul fiind pe termen foarte scurt, 1-2 saptamani. Ce putem face?

Candida albicans poate fi cultivata pe medii speciale de cultura, dupa prelevarea unei probe din secretia vaginala a femeii iar, in cazul in care culturile cresc (deci prezenta Candidei este certificata de laborator), se efectueaza antibiograma.

Aceasta furnizeaza detalii asupra substantelor la care tulpina respectiva este sensibila, aparand in infectiile trenante sau in recidivele frecvente, cand poate fi vorba de o tulpina rezistenta (asa cum pare a fi in cazul dumneavoastra). Asadar, realizati culturi din secretia vaginala cu fungigrama (examen micologic cu antifungigrama). De asemenea, incercati sa inlaturati cauzele predispozante ale infectiei cu Candida (tratamente cu antibiotice, dezechilibre ale pH-ului vaginal etc.). Tratamentul trebuie facut de ambii parteneri!

Nota pentru articolul «S. Teodorescu, 27 ani, Bucuresti»:3.00/ 5 (2 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate