Revista care te menține sănătos

Dicționar medical

Rinne (proba a lui)

13 decembrie 2010
Share

Test auditiv care permite evaluarea gradului de afectare a urechii medii sau interne prin compararea auzului pe calea osoasa cu auzul pe calea aeriana.
Acest test face parte din acumetrie, ansamblu de examene care permit testarea auzului unui subiect fara a utiliza un material sofisticat; el este realizabil in cursul unei consultatii.
Desfasurare – Medicul pune in vibratie un diapazon la cativa centimetri de urechea pacientului cu scopul de a-l face sa aprecieze transmisia sunetelor pe cale aeriana, apoi pune diapazonul pe osul mastoid al pacientului cu scopul de a testa transmisia osoasa si intreaba de fiecare data bolnavul daca percepe sunetul.
Rezultate – In stare normala, proba se numeste pozitiva. Transmisia aeriana este mai lunga decat transmisia osoasa: subiectul nu mai percepe sunetul diapazonului pus pe craniu, in timp ce el il mai aude inca atunci cand diapazonul se afla in fata conductului auditiv.

Nota pentru articolul «Rinne (proba a lui)»:2.00/ 5 (2 voturi)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate