Revista care te menține sănătos

Dicționar medical

Retentie intrauterina

13 decembrie 2010
Share

Retinere in uter, dupa o falsa nastere sau dupa o intrerupere voluntara a sarcinii sau dupa nastere, a unor resturi ovulare sau a anexelor embrionare in totalitate sau partial (placenta, vezicula ombilicala, amniosul, alantoida). In cazul unei false nasteri, se mai vorbeste si de retentie ovulara, iar dupa o nastere de retentie placentara. O retentie placentara necesita o delivrenta artificiala prin revizie uterina. Totusi, daca retentia este partiala, prezenta resturilor placentare nu este decelata intotdeauna. Ea impiedica atunci uterul sa se contracte complet si poate antrena hemoragii (metroragii) si uneori o infectie (endometrita, salpingita), provocand febra si dureri.

Tratamentul – unei retentii intrauterine este de cele mai multe ori chirurgical (chiuretaj aspirativ), dar mai poate face apel si la medicamente care provoaca contractiile uterine si permit atunci expulzia resturilor uterine.

Nota pentru articolul «Retentie intrauterina»:1.00/ 5 (2 voturi)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate