Revista care te menține sănătos

Cuplu și sex

10 beneficii surprinzatoare ale sexului

8 noiembrie 2017
Share

Persoanele care au o activitate sexuala mai intensa au un sistem imunitar mai bun, ce lupta impotriva bacteriilor si a virusurilor. Cercetatorii au descoperit ca cei care fac sex o data sau de doua ori pe saptamana au un nivel mai mare de anticorpi in comparatie cu cei care fac mai putin sex.

In continuare va prezentam 10 avantaje ale unei vieti sexuale active.

1.      Intareste sistemul imunitar

Dupa cum am mentionat, sexul stimuleaza imunitatea, insa trebuie sa continuati sa faceti si celelalte lucruri care ajuta sistemul imunitar, precum:

  • Dieta echilibrata;
  • Exercitiile fizice;
  • Odihna;
  • Vaccinurile recomandate.

2.      Creste libidoul

O activitate sexuala mai intensa va face viata sexuala mai buna si va imbunatati libidoul. In cazul femeilor, sexul creste lubrifierea vaginala, fluxul sangvin si elasticitatea – elemente ce va fac sa va simtiti mai bine in pat si sa vreti si mai mult.

3.      Imbunatateste controlul vezicii urinare la femei

O musculatura pelvina puternica este importanta pentru a evita incontinenta urinara, situatie ce va afecta aproximativ 30% dintre femei la un moment dat in viata. O viata sexuala activa este ca un sport pentru muschii pelvini. Orgasmul determina contractiile acestora, facandu-i mai puternici.

4.      Scade tensiunea arteriala

Mai nou, s-a descoperit ca sexul practicat constant a scazut tensiunea arteriala sistolica. Aceasta este indicata de primul numar afisat pe aparatul de masurat tensiunea.

5.      Are aceleasi beneficii ca exercitiile fizice

Sexul este o forma excelenta de exercitii fizice. Nu le va inlocui pe cele clasice si intense, insa conteaza cand e vorba de ars calorii. Sexul arde aproximativ 5 calorii pe minut si imbunatateste activitatea cardiaca. De asemenea, acesta pune in actiune numerosi muschi ai corpului. Ca si in cazul exercitiilor fizice, consecventa ajuta la maximizarea beneficiilor.

6.      Scade riscul de infarct miocardic

beneficii sexO viata sexuala buna este benefica pentru inima. Pe langa faptul ca reprezinta o cale buna de a creste rata inimii, sexul va ajuta sa tineti in balanta nivelul de estrogen si de testosteron. Atunci cand estrogenul sau testosteronul este scazut, incepeti sa aveti probleme, precum osteoporoza si boli de inima. Sexul facut des poate ajuta. Un studiu a aratat ca barbatii care au facut sex cel putin de doua ori pe saptamana au avut un risc cu 50% mai mic de a deceda din cauza bolilor cardiovasculare, fata de cei care au facut sex mai putin.

7.      Amelioreaza durerea

Inainte de a cauta o aspirina, incercati sa aveti un orgasm – acesta blocheaza durerea, prin eliberarea unui hormon. Stimularea fara orgasm poate, de asemenea, sa aiba acelasi efect. S-a descoperit ca stimularea vaginala amelioreaza durerea cronica de spate si de picioare, precum si crampele menstruale, durerea artritica si cea de cap.

8.      Reduce riscul aparitiei cancerului de prostata

Barbatii care au ejaculat frecvent (cel putin de 21 de ori pe luna) au avut un risc mult mai mic de cancer de prostata in timpul unui studiu. Nu este clar insa ca sexul a fost singurul motiv care a contat in acel studiu. O multime de alti factori influenteaza riscul de cancer. Insa mai mult sex nu strica.

9.      Imbunatateste somnul

Dupa un orgasm, este eliberat hormonul prolactina, responsabil de sentimentul de relaxare si somnolenta. De aceea, sexul induce somnul si poate avea efect benefic asupra insomniilor.

10.  Inlatura stresul

Intimitatea alaturi de partener poate ameliora stresul si anxietatea. Atingerile si imbratisarile pot secreta hormonul de fericire. Sexul ajuta la eliberarea unei substante din creier ce duce la placere si fericire. Sexul nu este doar o prescriere pentru o viata sanatoasa, ci si pentru o viata fericita.

Dr. Roxana Mateescu

Medic rezident geriatrie si gerontologie

#tags   \   ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.