Revista care te menține sănătos

Cuplu și sex

Sexul si beneficiile acestuia asupra sanatatii

8 noiembrie 2017
Share

Desigur ca actul sexual este unul extrem de placut pentru ambii parteneri, insa stiati ca o viata sexuala implinita poate aduce numeroase beneficii atat corpului, cat si mintii? In timpul actului sexual sunt eliberati anumiti hormoni, numiti DHEA (dehidroepiandrosteroni), care nu doar ca intaresc sistemul imunitar, ci ofera o stralucire aparte chipului.

Sa descoperim impreuna care sunt cele mai importante opt motive pentru care este benefic sa facem sex cat mai des.

Jumatate de ora de sex inseamna -150 de calorii

Va simtiti epuizati de exercitiile fizice intense practicate la sala? Stati linistiti, nu-i un capat de lume daca renuntati pentru cateva zile la aceasta rutina. Incercati in schimb sa dedicati partenerului cel putin 30 de minute de sex pe zi.

Se pare ca yoga (-114 calorii), dansul (-123 calorii), mersul pe jos (-153 calorii), chiar si actual sexual (-150 calorii), toate aceste activitati au acelasi efect asupra caloriilor. De asemenea, sexul ajuta la tonifierea muschilor, iar testosteronul eliberat in urma orgasmului poate mentine sanatatea oaselor.

Dragostea va mentine inima tanara

Probabil ati aflat deja ca bolile de inima reprezinta motivul principal de mortalitate in randul femeilor. O dieta echilibrata si mentinerea in limite normale a colesterolului si a sarii din organism sunt metodele ideale prin care va puteti proteja de bolile cardiace, insa nu multi stiu ca si sexul face parte din acest plan de prevenire. Actul sexual presupune efort fizic care imbunatateste circulatia sangelui si regleaza tensiunea arteriala.

Intr-un studiu publicat in Jurnalul Epidemiology and Community Health aflam ca cercetatorii au descoperit ca sexul practicat de cel putin doua ori pe saptamana reduce cu 50% riscul de atac de cord. Desi studiul s-a axat in principal pe barbati, autorul considera ca efectele sunt similare si in cazul femeilor.

 

Somn usor… cu dragoste

Ce e de facut daca nu putem adormi? Bem un ceai de tei, un pahar cu lapte cald, ascultam o muzica relaxanta… dar pare ca nu are niciun efect. Ce spuneti sa va luati partenerul in brate si sa faceti dragoste?

Potrivit expertilor, persoanele care fac sex frecvent suporta mai bine situatiile stresante si nu sunt anxioase, cauze principale ale tulburarilor de somn. Momentul orgasmului presupune relaxare si detasare totala, iar acest lucru nu poate duce decat la un somn adanc si odihnitor.

 

Sexul combate raceala

Sezonul rece este asociat deseori cu raceli, gripe, afectiuni respiratorii si alte probleme care ne pot da peste cap cheful de viata. In mod surprinzator, exista ceva ce putem face, in afara de administrarea de suplimente alimentare, pentru a ne intari sistemul imunitar… faceti sex!

Studiul expertilor de la Universitatea Wikes din Pennsylvania arata ca indivizii care fac sex de cel putin doua ori pe saptamana au un nivel cu 30% mai crescut de anticorpi (imunoglobulina A), recunoscuti pentru capacitatea lor de a proteja organismul.

 

Partidele de sex va scapa de depresie!

Cel mai rapid mod prin care va puteti imbunatati starea de spirit este, bineinteles, sexul! Din punct de vedre psihologic, sexul ajuta la reducerea stresului si la cresterea respectului de sine. Eliminarea stresului presupune si normalizarea nivelului de cortizol, care are rol de reglare a tensiunii arteriale, a glicemiei si a aciditatii gastrice.

 

Fara dureri de cap

Poate ar fi mai bine sa va mai ganditi data viitoare cand partenerul are chef de o partida de sex, iar dumneavoastra acuzati o migrena si va scuzati pentru lipsa de chef. Preludiul, dar si orgasmul, elibereaza in corp oxitocina, un hormon care stimuleza actiunea endorfinelor. Acestea actioneaza precum substantele opiacee, care au efect analgezic si va pot scapa ca prin minune de nesuferita migrena.

 

Probleme cu vezica? Faceti mai mult sex

Ideea ca sexul poate reduce riscul de incontinenta urinara poate suna cel putin bizar, insa expertii sunt total de acord cu aceasta afirmatie. Sexologii recomanda frecvent practicarea exercitiilor Kegel pentru intarirea muschilor din zona pelvisului, insa si sexul are acelasi efect.

 

Paula Rotaru

Sursa: www.womansday.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.