Revista care te menține sănătos

Cuplu și sex

Nu lasati stresul sa va afecteze viata sexuala!

8 noiembrie 2017
Share

Toata lumea stie deja ca stresul poate afecta starea de spirit, obiceiurile de dormit sau greutatea, insa stiti cum poate afecta si viata sexuala? Daca este ignorat, stresul poate duce la pierderea completa a libidoului si a raspunsului sexual.

Stresul poate tine departe libidoul, iar in astfel de momente incepe sa dispara aprecierea partenerului, apare oboseala, anxietatea. Din cauza acestuia, unii oameni se refugiaza in mancare, ceea ce poate duce la scaderea stimei de sine si, prin urmare, a libidoului. Iata cateva idei pentru a va elibera de stres si a va bucura de momentele intime in compania partenerului:

  • Deveniti activi: desi dupa o zi plina la serviciu nimanui nu-i mai arde sa faca sport, 20-30 de minute petrecute in parc, la sala de forta sau chiar acasa va scapa organismul de stres si va ajuta sa va reincarcati pentru nopate. Puteti incerca, de asemenea, inotul, tenisul sau yoga, o modalitate foarte buna de relaxare.
  • Renuntati la orele petrecute la serviciu peste program, deoarece se pare ca acest lucru afecteaza serios viata sexuala. Trebuie sa invatati sa va prioritizati activitatile, astfel incat sa va ramana timp pentru propria persoana. Reganditi-va programul! Daca vi se intampla sa fiti stresati aproape de sfarsitul zilei de munca, incercati sa rezolvati problemele importante dimineata, cand aveti mai multa energie, concentrati-va 90 de minute, dupa care luati o pauza de 5-10 minute pentru a va relaxa si pentru a putea sa o luati de la capat.
  • Comunicarea deschisa cu partenerul dumneavoastra este esentiala. O relatie armonioasa va ajuta sa infruntati cu succes stresul, sa suportati mai bine situatiile stresante si sa va bucurati de o viata sexuala mult mai buna. Nu uitati de exercitiile de respiratie care va relaxeaza muschii si va calmeaza.
  • Gandirea pozitiva este si ea extrem de importanta. Stresul de la serviciu poate fi combatut cu o stare de spirit pozitiva, chiar de la primele ore ale zilei. Ganditi-va ca, dupa terminarea orelor de munca, urmeaza relaxarea.
  • Masajul nu doar ca va ajuta sa va relaxati din punct de vedere fizic, dar va ajuta si pe plan emotional. Incearcati aromoterapia si, de ce nu, chiar si meloterapia. Pana la urma nu puteti lasa stresul sa va afecteze viata sexuala, planul personal, asa ca incercati sa alungati stresul cu cele mai simple metode pe care le aveti la indemana.

Ruxandra Raica

Sursa: www.drlauraberman.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.