Revista care te menține sănătos

Psihologie

Problemele emotionale nerezolvate va imbolnavesc

5 ianuarie 2022
Share
Problemele emotionale nerezolvate va imbolnavesc

Grijile, nevoia de a-i avea alaturi pe cei dragi, teama de schimbare, chiar o vorba nespusa la vremea ei, toate pot lasa semne dureroase asupra noastra. De aceea, pe langa vizita la medicul specialist, ar fi recomandat si un „control” al sufletului.

Emotiile negative au un impact deosebit de puternic asupra vietii noastre, influentand in mod real echilibrul si starea de sanatate. Ele declanseaza in corp cascade de hormoni si substante chimice care afecteaza sistemul imunitar si vitalitatea organismului. Pe acest fond, se dezvolta procese inflamatorii, pe care corpul nu mai are abilitatea de a le regla, si dureri cronice carora nu le identificam cauza.

Rezervă online şi ridică din cea mai apropiată farmacie Catena suplimentul alimentar StresControl, recomandat pentru combaterea efectelor stresului, reducerea anxietăţii şi îmbunătăţirea calităţii somnului.

Ce este durerea cronica?

Durerea cronica este definita ca o durere fizica prelungita, care depaseste cu mult procesul natural de vindecare. Un psiholog american specializat in depresia indusa de traume spune ca durerea cronica nu este cauzata doar de afectiuni fizice, ci si de emotii negative. Persoanele care au experimentat o trauma prezinta un risc mai mare de a dezvolta dureri cronice.

Rezervă online şi ridică din cea mai apropiată farmacie Catena suplimentul alimentar Tonico Forte, care are rolul de a susține activitatea sistemului nervos și buna funcționare a organismului.

Ce spune locul durerii despre suferinta emotionala?

Durerea este un semnal clar al unor probleme emotionale nerezolvate. Astfel:

      • Durerile de cap si migrenele pot fi simptome ale stresului zilnic. Ele indica faptul ca va simtiti supraincarcat si ca aveti multe probleme nerezolvate care va solicita mintea. O tehnica buna in acest caz este prioritizarea sarcinilor, dand fiecareia un termen de finalizare. Daca sarcina este incheiata sau amanata pentru un anumit moment, tensiunea mentala va fi eliminata. Tehnicile de relaxare si respectarea programului de somn contribuie la diminuarea durerilor de cap. Plimbarile in natura si baile aromatice au si ele un efect terapeutic.

      • Durerile la nivelul gatului semnifica un blocaj in comunicare. Poate fi vorba despre lucruri pe care nu le-ati spus la momentul potrivit sau de imposibilitatea de a ierta pe cineva. Ce este de facut? Vorbiti despre propriile nevoi, manifestati-va recunostinta si iertati, pentru a va elibera de emotiile negative.

      • Durerile la nivelul umerilor pot indica faptul ca duceti o povara emotionala. Puteti incerca sa impartasiti cu prietenii framantarile emotionale si sa gasiti impreuna solutii problemei care va apasa.

durere de spate

      • Durerile de spate pot exprima lipsa suportului emotional. Probabil ca nu va simtiti suficient de iubit/a sau apreciat/a. Ati putea sa ii comunicati partenerului sentimentele dumneavoastra.

      • Durerile la nivelul mainilor traduc nevoia de apropiere de cei dragi, deoarece mainile sunt cele care fac posibil contactul fizic cu ceilalti. Incercati sa petreceti mai mult timp cu familia si sa va faceti noi prieteni.

      • Durerile de sold indica teama de schimbare si evitarea luarii unei decizii. Este o zona destinata mobilitatii, asa ca v-ar prinde bine un pic de miscare fizica pentru a trece la actiune.

      • Durerile de genunchi pot semnifica nevoia de a fi mai rezervat si mai putin orientat catre propriile nevoi. Puteti face voluntariat pentru a invata sa fiti mai umil.

      • Durerile la nivelul talpilor exprima o stare de deprimare si de negativism. In loc sa absorbiti ca un burete tristetea din jur, incercati sa va bucurati de viata si de lucrurile simple. Iubiti viata si va veti simti mai bine in propria piele!

Persoanele cu durere cronica sunt mai predispuse sa dezvolte tulburari de dispozitie sau anxietate. Pacientii cu depresie au un risc de trei ori mai mare de a dezvolta dureri cronice. Explicatia? Zona din creier care gestioneaza durerea si cea care se ocupa de emotii se suprapun partial, de aceea conteaza daca alegeti sa priviti partea plina sau partea goala a paharului.

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.