Revista care te menține sănătos

Psihologia familiei

Cum sa va consolidati relatia de cuplu

25 noiembrie 2015
Share

Serviciul, grijile, o viata agitata si traita pe fuga pot pune la incercare viata de cuplu. In agitatia de zi cu zi, relatiile, gesturile romantice sunt adesea uitate. Insa, este foarte important sa pastrati o conexiune emotionala cu partenerul si flacara aprinsa.

O legatura emotionala puternica este cea care separa prietenii de parteneri.

Lipsa conexiunii poate duce la acea singuratate in doi. Aceasta legatura puternic emotionala cu partenerul ne ajuta sa traim, sa ne dezvoltam frumos si armonios, sa ramanem sanatosi si sa gasim satisfactia in viata. Exista cateva modalitati care va vor ajuta sa va aratati dragostea fata de partener. Concentrati-va asupra lucrurilor care va fac fericiti!

Multumiti mai des

Cu totii simtim nevoia sa fim apreciati, asa ca aceasta practica de a ne arata aprecierea fata de celalalt, atat pentru lucrurile mici, cat si pentru lucrurile mari pe care le face inseamna foarte mult. Invatati sa-i multumiti partenerului si sa insotiti gestul cu o imbratisare, o mangaiere, un sarut. Actiunile concrete insotite de cuvinte merg mana-n mana.

Sarutati-va partenerul

Poate ca un sarut dat pe fuga cand va grabiti sa plecati la serviciu nu mai produce aceiasi fluturasi, insa este, de asemenea, important. Cuplurile care se saruta sunt mai satisfacute si mai implinite de relatia pe care o au, iar partenerii sunt mult mai apropiati. Potrivit unui studiu publicat in Archives of Sexual Behavior, frecventa relatiilor sexuale nu afecteaza satisfactia cuplurilor, in schimb calitatea sarutului, da.

Puterea atingerilor

Fie ca vorbim despre o strangere de mana sau despre o imbratisare iubitoare, acest gest simplu ofera beneficii uimitoare pentru sanatate, de la scaderea tensiunii arteriale la cresterea nivelului de oxitocina si reducerea stresului, pe langa faptul ca intareste acea legatura care se creeaza in cuplu. Tineti-va de mana cand iesiti la plimbare sau furati-i partenerului un sarut atunci cand nu se asteapta.

Absenta apropie

Nu trebuie sa stati tot timpul lipiti unul de celalalt. Un studiu realizat in anul 2013 a scos la iveala faptul ca acele cupluri care aveau relatii la distanta se simteau mai apropiate si mai intime fata de restul cuplurilor. Potrivit cercetatorilor, acest lucru se intampla deoarece, desi comunicarea este mai putina, calitatea acesteia este mai buna.

Mergeti la culcare impreunasecundara consolidare

Faceti un efort si incercati sa mergeti la culcare impreuna macar cateva zile pe saptamana. Apoi, calitatea somnului este foarte importanta. Beti ceaiuri care sa va linisteasca, povestiti-va planurile pentru ziua urmatoare, cititi si sarutati-va inainte de culcare. Dimineata, zambiti-va unul celuilalt si savurati prima cafea impreuna, daca programul va permite.

Trimiteti-va mesaje

Traim in era tehnologiei, asa ca trebuie sa o intoarcem in favoarea noastra. Ii puteti trimite partenerului un mesaj text pe parcursul zilei, in care il puteti intreba ce face, cum se simte etc. Transformati fiecare zi obisnuita intr-o zi a voastra si redescoperiti-va.

Ruxandra Dumitrescu

Sursa: Everydayhealth.com

 

#tags   \   , ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.