Revista care te menține sănătos

Psihologie

Astenia de toamna, o amintire

5 septembrie 2022
Share

toamna-1

Fie ca ne place sau nu, a venit toamna. Concediul este deja, pentru multi, doar o frumoasa amintire.

Soarele inca ne mai incalzeste cu razele lui, dar nu cu aceeasi putere ca in zilele de vara, iar ploile au venit cu mic, cu mare. Au adus si vant, si dimineti racoroase. Ba chiar si ziua s-a mai scurtat. Ce sa mai, vara s-a dus si a lasat locul toamnei.

Rezervă online şi ridică din cea mai apropiată farmacie Catena suplimentul alimentar Tonico Forte, care are rolul de a susține activitatea sistemului nervos și buna funcționare a organismului.

Noul anotimp nu vine doar cu vreme mai rece, ci si cu recolte bogate, cu frunze aramii si parfum de castani. Dar vine si cu astenie! Desi nu s-au gasit cu exactitate cauzele asteniei, se pare ca ar fi vorba despre o expunere diminuata la lumina odata cu micsorarea zilelor. Astenia de toamna se poate manifesta prin lipsa de energie, stare generala alterata, dureri de cap, oboseala, lipsa poftei de mancare. Astenia ne poate afecta indiferent de varsta, dar mai predispuse sunt femeile (mai ales cele foarte active), persoanele varstnice si copiii. Despre felul in care putem evita astenia si cum ne putem mentine sanatatea in anotimpul ploios vorbim in cele ce urmeaza.

Pentru a preveni astenia, este foarte important sa avem grija de noi, sa alocam timp suficient somnului, sa avem o dieta diversificata, formata din legume si fructe variate (anotimpul ne permite) si sa renuntam la mancarea grasa, nesanatoasa si sa petrecem cat mai mult timp in aer liber. Insa nu este de ajuns sa avem grija doar de trup, si sufletul trebuie ingrijit.

toamna-2

Pasi simpli pentru prevenirea asteniei

Sa nu uitam cat de importanta este si relaxarea mintii, nu doar a trupului, cu atat mai mult in societatea in care traim. Zilnic suntem macinati de griji si ganduri legate de stabilitatea zilei de maine. Nu ar strica sa luam o pauza din cand in cand de la a ne mai gandi si a ne mai ingrijora. Stim ca nu este usor, dar nici imposibil nu este. Trebuie doar sa vreti!

  • Gasiti 10 minute in care sa va asezati intr-un loc linistit, ascultati o muzica relaxanta si imaginati-va ca totul e asa cum va doriti, bine si frumos. Construiti cu ochii mintii o viata asa cum ati vrea sa aveti. Nu fiti zgarciti cu detaliile. Imaginati-va totul cat mai detaliat. Visati cu ochii deschisi! Nu uitati de aromoterapie. Cateva picaturi de esente florale pot face minuni pentru minte si suflet, si va pot purta intr-o lume mai frumoasa si mai aromata!
  • Apoi, este deosebit de important sa alegem sa gandim pozitiv. Gandirea negativa ajuta la mentinerea unei stari generale proaste. Indiferent cat de grea si neagra este perioada prin care treceti, fiecare zi poate veni cu o noua speranta ca va fi mai bine. Speranta nu trebuie abandonata niciodata!
  • Daca motivati ca timpul nu va permite, incercati sa pastrati macar duminica doar pentru activitati recreative. Este esential sa avem timp doar pentru noi, timp in care sa facem ceva placut sufletului nostru. Macar o zi pe saptamana!

Incercati, pe cat posibil, sa aveti o viata sociala activa. Ideal ar fi sa iesiti din casa, la film, la teatru, concerte sau cu prietenii. Orice activitate care ne face placere este bine-venita. In cazul in care bugetul nu va permite astfel de cheltuieli, puteti iesi pur si simplu in parc, la plimbare.

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.