Revista care te menține sănătos

Prevenție

6 greseli majore in antrenamentul fizic. Asa le puteti evita

Dr. Alin Popescu, medic primar medicină sportivă; [email protected]
4 iulie 2022
Share
6 greseli majore in antrenamentul fizic. Asa le puteti evita

Sa incepi un program de fitness este admirabil. Odata initiata o activitate fizica sustinuta, cu totii ne dorim rezultate care sa vina de la sine. Ei bine, aceste rezultate se lasa, uneori, asteptate.

Motivul este faptul ca mai toti picam in plasa celor sase greseli frecvente ale programului de fitness. Fie ca savarsim una dintre aceste greseli, fie ca bifam mai multe, este cert ca orice lucru inceput trebuie planuit cu mare atentie. Invatati sa luati aminte la semnele pe care vi le transmite organismul si nu va jenati sa spuneti „stop” atunci cand este nevoie. Indiferent de gradul de dificultate a activitatii fizice alese, asigurati-va ca sunteti in forma din punct de vedere al conditiei fizice. 

1. Ce-i prea mult strica

Excesul de zel nu a facut bine nimanui. Cu alte cuvinte, nu va aruncati sa faceti mult de la inceput. Cele mai severe accidentari apar, fara doar si poate, ca urmare a acestui impuls de a muta muntii din prima zi.

Recomandare: Dupa cum spune si zicala „graba strica treaba”, trebuie sa intelegeti ca cele mai bune rezultate se obtin facand pasi mici, dar siguri. Acest lucru este valabil si in cazul celor care au mai practicat un sport, dar care au facut o pauza suficient de mare cat sa fie nevoie de o ajustare treptata a efortului fizic. 

Rezervă online şi ridică din cea mai apropiată farmacie Catena suplimentul alimentar LipidoSlim care susţine procesul de slăbire şi îmbunătăţirea metabolismului.

2. Lipsa de experienta

Aceasta este una dintre cele mai serioase probleme atunci cand vine vorba despre un program de fitness.

Recomandare: Nu va jenati sa apelati la un specialist in fitness. Acesta va poate oferi informatii pentru a efectua corect antrenamentul. A cere indicatii si a pune intrebari e mai usor decat a suporta o accidentare din cauza lipsei de experienta.

3. Nu lasa pe maine ce poti face azi

Cati dintre noi nu si-au ghidat viata dupa celebra propozitie: „Si maine e o zi!”? Uite asa numai maine nu-i poimaine si antrenamentul se lasa asteptat.

Recomandare: Cea mai mare greseala, cand vine vorba de schimbarea stilului de viata (si, implicit, de inceperea unei activitati fizice), este delasarea si amanarea la nesfarsit a acesteia. Cel mai bun moment pentru sanatate este acum/azi!

secundara_greseli_antrenament_inainte de 4 Plictiseala

4. Plictiseala

Senzatia de lehamite cand trebuie sa mergem la sala, acompaniata de uitatul la ceas si numaratul minutelor, doar-doar o sa treaca mai repede timpul, sunt doar cateva gesturi pe care probabil le-am facut cu totii. Ei bine, astfel de ganduri nu sunt benefice pentru continuarea unui antrenament fizic regulat.

Recomandare: In primul rand, incercati sa gasiti o activitate care sa vi se potriveasca si care sa nu va plictiseasca din prima. In al doilea rand, nu ar fi rau sa cooptati un prieten pentru a merge impreuna la sala/alergat. Si in al treilea rand, alegeti muzica preferata, puneti-va castile si mergeti mai departe.

5. Scapati de inconveniente

Problema costurilor pentru efectuarea unui sport nu este una usor de rezolvat. De asemenea, o alta cauza a abandonului este vesnica problema a timpului pierdut pana la sala de antrenament.

Recomandare: Daca sala de sport este prea scumpa, incercati un sport in aer liber. Alergatul si drumetia sunt cateva idei care nu vor costa o avere. In ce priveste problema timpului, incercati sa gasiti o sala in apropierea casei sau serviciului. 

6. Lipsa consecventei

Orice lucru inceput e bine sa fie continuat pana la atingerea scopului. Si cum acesta este starea de sanatate (dupa care urmeaza considerentele estetice), atunci ar fi bine ca antrenamentul fizic sa fie parte din viata dumneavoastra. Din pacate, sunt putini cei care reusesc sa duca lupta pana la capat.

Recomandare: Cand incepeti un sport, luati in considerare ca rezultatele nu se vad peste noapte. Nu abandonati ceea ce ati inceput doar pentru ca nu va place ce vedeti pe cantar. Rabdarea si consecventa sunt atuuri in drumul spre starea de bine.

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.