Revista care te mentine sanatos

Intreaba expertul

Poate fi tratat diabetul zaharat tip II doar prin dieta? Emil Partenie, Hunedoara

31 Ianuarie 2014
Share

La debut, diabetul zaharat si pacientii cu diabet care au glicemia a jeune sub 140 mg/dl si nu au complicatii secundare acestei boli pot fi tratati initial doar prin modificarea drastica a dietei. Medicul diabetolog este obligat sa supravegheze pacientul din 3 in 3 luni.

Acest lucru presupune dozarea glicemiei, a HbA1c (hemoglobina glicata – arata gradul de echilibru al diabetului la 3 luni) si examinarea atenta. In momentul in care un pacient diagnosticat cu diabet, care este numai pe dieta, prezinta valori glicemice incorecte, medicul este obligat sa recomande tratament, fie ca este vorba de antidiabetice orale, fie de insulina. In concluzie, pacientul cu diabet si dieta trebuie sa mearga regulat la diabetolog (de preferat la 3 luni) si sa respecte cu strictete regimul igieno-dietetic. In acest fel, se realizeaza o preventie a complicatiilor diabetului zaharat. De asemenea, este obligatoriu ca diabeticul echilibrat prin dieta sa isi monitorizeze glicemia de 3-4 ori pe saptamana. Valorile trebuie notate si prezentate medicului la controlul periodic.

 

Dr. Alin Popescu

Medic primar medicina sportiva

[email protected]

Nota pentru articolul «Poate fi tratat diabetul zaharat tip II doar prin dieta? Emil Partenie, Hunedoara»:4.50/ 5 (2 voturi)
#tags   \   , ,

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate