Revista care te mentine sanatos

Intreaba expertul

Poate fi steatoza hepatica reversibila? Oboseala are vreo semnificatie in acest context?

3 iunie 2013
Share

Remus Popescu, 56 ani, Ploiesti

 Steatoza hepatica este o afectiune ce are caracter reversibil si se caracterizeaza prin acumularea de grasime la nivelul ficatului. Retinerea anormala a trigliceridelor in celulele hepatice duce, in timp, la aparitia steatozei.

De cele mai multe ori, aceste anomalii ale metabolismului lipidelor si, implicit, steatoza apar mai frecvent la cei care consuma alcool in mod regulat si la obezi. In stadiile incipiente, aceasta afectiune este asimptomatica, trecand o lunga perioada pana la diagnosticare.

In fazele avansate insa, steatoza hepatica poate avea un tablou clinic variat, de la simptomatologie usoara pana la acuze severe. Astfel, oboseala, slabiciunea generalizata, scaderea in greutate, lipsa poftei de mancare sunt doar cateva dintre acuzele de inceput ale acestei afectiuni. In cazul in care nu se iau masuri (scaderea in greutate, renuntarea la alcool, tratamentele hipolipemiante si regimul sarac in grasimi de origine animala), ficatul poate fi afectat. Astfel, se poate ajunge pana la insuficienta hepatica si acumularea de lichid la nivel abdominal.

Dr. Alin Popescu

Medic primar medicina sportiva

[email protected]

Nota pentru articolul «Poate fi steatoza hepatica reversibila? Oboseala are vreo semnificatie in acest context?»:2.00/ 5 (2 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate